úterý 14. července 2015

Notes from Indonesia - Bali_02

Středa 10:30am, Bali airport
Tak čekáme na let do Labuan Bajo, Flores Island. První let byl volný až na dnešek takže jsme si prodloužili pobyt na Bali Cliff ville a pocestovali po ostrově.
V pondělí jsme zamířili do Green Village, což je vesnička v džungli postavená výhtadně z bambusu. Je zde cca 9 vil a další se staví. Dále je tu škola postavená ve stejném stylu. Pronájem jedné vily s třemi ložnicemi vyjde na $500/den. Šest vil tu je v dlouhodobém pronájmu. Cesta skútrem nám zabrala hoďku a půl. Jízda byla napínavá jak jsme se proplétali skrz roj motorek proložených automobilovou dopravou. Vyjet změsta prakticky nelze jelikož život existuje podél vševh silnic. Kousek před cílem jsme se však dostali do džungle a užívali pocitu exotiky a izolace. Po pžíjezdu jsme naběhli do bambusové recepce a sjednali částečnou tour za pouhých $15 jinak se platí $35 za prohlídku vil, školy a bambusárny. Design a přírodní architektura nás ohromili. Prolezli jsme jednu vilu kde se smí fotit. Měla 5 pater a veškerý interiér byl z bambusu. Vyjma spotřebičů a toalety bylo vše přírodní. Po tour jsme objížděli okolí a hledali školu která je proslulá svým nádherným mostem přes řeku.

V úterý jsme se s přáteli vydali do chrámu Tenah Lot, který je postaven na umělém útese. Chrám se nachází nad Kutou, kde je jedna z provařených turistických pláží. Po cestě jsme také narazili na nádherná rýžová pole. Na místo jsme dorazili za odlivu takže jsme se dostali až k chrámu stejně jako davy turistů takže fotky výrazně ztratily na romantice. Podívaná přesto stála za to takže jsme uhádali v jedné z mnoha provozoven občerstvení na útese slevu a pokochali se s milkshakem a chlazeným pivkem Bintangem.


Žádné komentáře:

Okomentovat