pondělí 5. ledna 2015

Cycling into Swan Valley

Tak zpět ve škole, konečně v normální třídě s Donnou, skvělou učitelkou...

Nedělní hlášené pařáky jsme chtěli proválet někde u vody místo toho jsme však nakonec s francouzskými přáteli zorganizovali cyklovýlet do Swan Valley. Krajina to vyhlášená jako skvělá vinařská oblast s možností ochutnávek vína zdarma. Brzo ráno jsme sedli na vlak a vyrazili kousek za město do stanice Guildford, kde jsme nabrali info mapu a pár rad kudy kam a vyrazili. Ani nevím kdy jsem naposled viděl hnědou řekou a mimoměstskou krajinu. Nebejt toho vedra, papoušků a palem kolem silnice cítil bych se jak na vejletu kolem Berounky :-D.

Na první luxusní farmu Sandalford jsme dorazili před desátou zrovna když otevírali restauraci a prodejnu vína. Ochutnávky jsou zde ve smyslu: "Zkus pár vín a nějaký si vyber nebo zaplať drobný poplatek" ($2-3). Hned na začátku jsme měli štěstí na obsluhu a klučina v našich letech s námi dal řeč a v klidu nám nalil pár sklenek a poradil, které vinárny stojí zato.









Druhá vinárna byla co by flaškou dohodil za dva dolárky jsme dostali skleničku a pak dalších pět. Když jsme vylezli z klimatizovaných prostor ofoukl nás vítr skoro jak ze sauny. Po další farmě už jsme byli v náladě hladoví a žízniví po vodě, jelikož naše zásoby nebyly největší.



Nicméně nějak jsme se prokousali přez poledne, a vystřízlivělí jsme to ještě vzali přes Beer tasting (ochutnávka piva) do Reptile Zoo tedy farma s plazi atd... Zde jsme koukli na klokany, krokodýly a hady, které jsme si měli možnost i pohladit.




Po této zastávce jsme jeli zpět. Ještě jeden pivovárek nás čekal a pak jsme koukli za naším novým kamarádem zpět do Sandalford kde již skončili. Nabídl nám láhev rosé což se neodmítá a příjemně jsme pokecali.

Byl to supr výlet, který si jistě někdy zase zopakujem. Příště snad při nižších teplotách.




2 komentáře:

  1. Úžasné, ale já hady nemusím, :-)
    Ještě dodatečně dobrý rok 2015 - zdravíčko a sluníčko do duše.
    Vám oběma Pa
    Helča

    OdpovědětVymazat
  2. Díky moc. Hadi jsou fajn, protože když jdou tak ležej!

    OdpovědětVymazat