středa 21. ledna 2015

The Pinnacles, Nambung National Park

 Konečně se nám podařilo zorganizovat náš první výlet za poznáváním Austrálie. V osmi lidech jsme si půjčili van a vyrazili 200 km na sever do Nambung National Park, kde jsou hlavní atrakcí The Pinnacles - malé vápencové útvary, vystupující z pouště. Složení posádky: 4 Kolumbijci, 2 Francouzi a my. Půjčení auta s plnou nádrží a pojištěním nás vyšlo na 220 dolarů, což není špatný. V Západní Austrálii je hodně krásných míst, kam se dá vyrazit na výlet, ale je to na více dnů. Náše cílová destinace je hodně propagovaná ve škole, ale spousta místních o tom nikdy neslyšela.
Vyrazili jsme v 9 ráno, Kolumbijec se ujal řízení a my se kochali okolní krajinou. Ta byla docela vyprahlá, všude písečné podloží a ohromné lány požárem zničené půdy. V NP jsme místo  4km procházky zvolili raději projížďku autem s krátkými pěšími výpady. To místo má rozhodně svou atmosféru.





Po svačině jsme vyrazili do Lancelinu na vyhlášený sandboarding. Na benzínce jsme si půjčili dvě prkna a autem dojeli k nedalekým pískovým dunám. Prkna jsme navoskovali, vyšplhali se na kopec a šusem dolů. Zlatý sníh, písek jsme měli uplně všude, ale byla to sranda. Pár lidí tam mělo lepší prkna, s úchytama na nohy, takže jezdili jak na snowboardu.


Poslední bod programu byla koupačka a grilování na pláži Yanchep, kam jsme se dostali az kolem 6, takže už moc nesvítilo. Na závěr jsme našli funkční gril v parku nad pláží a vychutnávali si párky, pivo a západ slunce. 

4 komentáře:

  1. Krásný ... ten písek vypadá neuvěřitelně citrónově žlutě, to tak je i reálně nebo to dělá foťák?

    OdpovědětVymazat
  2. Bohužel, do jisté míry za podobu fotky může post processing tedy míra sytosti a kontrastu :D. Žena by barvu popsala jako oranžová, já bych se odvážil říci něco mezi RAL 1018 a 1021. Snad pomohlo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ... navíc nemám řádně kalibrovaný monitor, takže já se radši kouknu do RALkovníku a bude to dobrý =)

      Vymazat