úterý 27. ledna 2015

Australia Day 2015

Tak jak je tomu zvykem každá země má nějaký státní svátek. No a Austrálie má "překvapivě" Australia Day. Jako správní vlastenci tu Australané každý rok slaví den kdy si Británie přivlastnila kus Australského kontinentu tzn. začátek útlaku a vyvražďování původního obyvatelstva.

My jsme ráno po noční šichtě vyrazili na pláž kde jsme se stali účastníky překonání světového rekordu v nejvíce nafukovačkách na vodě! Za $30 registraci jsme dostali nafukovačku v podobě velké pantofle a v poledne jsme naběhli do vody s dalšími 2200 účastníky. 



Z pláže jsme na bicyklech vyrazili zase zpět dom, kde jsme očekávali zbytek přátel z pláže. Grilovačka a pivka proběhla na jedničku a po šesté jsme se vydali do města sledovat ohňostroj na řece. Kvůli nočním přesunům jsme opět šlapali na kolech. U řeky proběhla seance s vínkem a po osmé hodině začal 30-ti minutový ohňostroj, který předčil ten novoroční.



Po ohňostroji se většina osazenstva rozešla domů. Ulice Perthu připomínaly postapokaliptické zombie filmy, když se celé město od řeky vracelo domů. My jsme narozdíl od ostatních byli pozvaní na rozlučku s Mélanií a Garym, našimi francouzskými přáteli. U nich na bytě proběhla veselice nevýdaných rozměrů. Po půlnoci jsme se ovínění na kolech přesouvali zpět domů. Nutno poznamenat, že Monika se stále potýkala s kašlem a teplotou, takže nasadila antibiotika, téměř nepila alkohol a hrdině šlapala. Dnes je jí již lépe a až na nedostatek spánku a mojí opici jsme oba téměř zdraví.

Práce je stále málo a my se soustředíme na plánování našeho výletu na jih, protože již za tři týdny máme opět prázdniny!!

Žádné komentáře:

Okomentovat