pátek 15. září 2023

Hurá za Oceánem část pátá: Cesta domů

 A je tu poslední den naší dovolenky. Využívám poslední dopolední lekci ve vlnách a na oběd se připojuji k rodince, která byla dopoledne u vody. Odpoledního spánku se účastní pouze Jarda. Toni si maluje a otravuje zatímco Monča balí kufry. Odpoledne trávíme na pláži v písku stavbou hradů a narozeninových dortů. 



Druhý den začíná klasická drezura, dobalit, připravit tousty, housky, ovoce, vajíčka na tvrdo, náklaďák sušenek (stále ještě české výroby) a pak hurá na taxi směr vlak. Ano, kilovku vynikající basmati za super cenu nechávám se slzami v očích v kredenci. Cesta vlakem proběhne v poklidu. 


V centru Porta přejímám nad nedokonalostmi signalizačního systému místní dopravy a automaty s jízdenkami uk kterých se tvoří desetiminutové fronty. Po čekačce na metro se stěhujeme směr airport. 

Jak už to v Portu bývá v duty free zóně tankujeme portské na dobrou náladu a do kufrů. Nějak nesledujem čas a po frontě na záchod dobíháme ke gateu který už se zavírá.



Přelet do Paříže je na cca dvě hodky kde máme dvouhodinový stop over. Proaktivní ostraha my na Security checju zabaví sardinky jelikož o 20g překračují povolený limit na tekutiny. Vítejte v dnešním světě. 


Odlet se nakonec odsouvá a dospělým již ubývá energie udržet drobotu v provozuschopném stavu se snižujícími se zásobami bonbonků. Před devátou se letadlo s námi na palubě odlepí od země. Po desáté jsme konečně v Praze. Děti si ještě dávají menší detour, které ještě na Letišti přehazujeme k babi a dědovi do auta směr chata. 

Žádné komentáře:

Okomentovat