úterý 12. září 2023

Hurá za Oceánem část čtvrtá: Písek a mušle

 Odpolední surfovačka proběhla na výbornou s grupou ze surfhousu. Bohužel dorážím až v půlce večeře dom (pečené rybky), následně již probíhá standardní drezura a večer opět padáme vyřízení do gauče. 

V pondělí proběhne opět ranní lekce surfu na výbornou na skvělých vlnách. Běžím domů kde nabírám sbalenou rodinku, hrotim taxika směr vlakáč a popojíždíme do Espinho kousek severně od Esmoriz.




Je krásný den a tak po obědě v místní rybárně kotvíme na pláži a zkoušíme Tonču sblížit s Oceánem. Po chvilce na pláži probíhá přesun na místní koupálo kde je otevřený bazén s mořskou vodou. Děti užívají klidné vody k brouzdání a cákání. Náplast na Jardově bradě odmítá držet a je tam spíše na okrasu. Po bazénu vycházíme směr supermercado a vlak. Jarda sev kočárku prořve do spánku a Tonča klimbá Monče v náručí zatímco čekáme na zpáteční vlak se zpožděním. Díky bohu za google translator, který mi pomáhá při komunikaci s taxi domorodcem pri cestě na apartmán. Jdeme vyvetrat děti na pláž a se západem slunce pobíháme po pláži a sbíráme mušle.



V úterý ráno se opět zúčastním lekce s ostatními surfery. Moni jdou s dětmi na ranní misi nakoupit a do rybárny pro rybky. 


Odpolední lehárko odsouvá aktivity až po třetí. Není kam spěchat počasí se teprve zlepšuje a my couráme po pláži a v místní laguně, která je věnována vodnímu ptactvu. Večer se podává pečená rybka a sardinky Tonča má apetit a zbouchne obojí. Kolem deváté ukládáme děti. Fňukající Jarda cestuje po všech postelich. Následně padáme do gauče.





Žádné komentáře:

Okomentovat