čtvrtek 6. srpna 2015

Notes from Indonesia - Boat trip z Floresu na Lombok

3.8. relax ve stínu Rinjani... zdravíme z Lomboku

Přesun do místa nalodění (Labuan Bajo) proběhl hladce. Kencana adventure nám nabídla 3 dny/3 noci za 150 mil Rp. V pátek ráno jsme se seznámili s ostatními spolucestujícími, mladší část tvořili Francouzi, Španělé, Indonésian a týpek z Hong-Kongu. Nejzkušenější cestovatelé byly ale starší generace (60+) - Japonka a Holandan. V celkovém počtu 17 včetně posádky jsme se v 9 ráno nalodili na malou úzkou lodku, která disponovala třema pobytovýma plochama - příď, hl. paluba a spací plocha nad kormidelníkem a kuchyní. Organizačně to trošku zadrhávalo neboť posádka neuměla moc anglicky, ale získali si nás jídlem, které bylo na jedničku.

První den jsme navštívili dva ostrovy, které spadají pod Národní park Komodo - proslulý svými komodo dragons(největší žijící ještěři), vysokou zvěří a divokýma prasatama. I přesto, že zrovna probíhal meeting season (období páření= dragoni daleko v jungli), se nám poštěstilo vidět a zvěčnit 7 ještěrů. Rangeři nesoucí dřevěný hole na případný zásah hlídali naše odstupy, ale většina zpozorovaných dragonů se moc nehýbala. Dozvěděli jsme se, že se dožívají až 70 let, dokážou běžet rychlostí 18km/h, jsou masožravci a dokonce i kanibalové. Svou obět kousnou a jedovaté sliny pak vyřeší zbytek. 

První večer jsme zakotvili u jednoho ostrova a po ukázkovém západu slunce jsme otevřeli koupenou palmovici a poslali do kola v domnění, že stmelíme kolektiv, bohužel nikomu to nevonělo. 


Druhý den propěhlo šnorchlování na korálech, krátký výstup na jeden z vyhlídkových kopců a zastávka na manta pointu. Tady jsme zas v postrojích a s kamerama naskákali do vody, abychom si užili ten pocit plavat s 4-metrovýma černýma mantama.




 
Po obědě to ale začlo..jen co jsme vyjeli na širé moře, začalo vlnobití a loď se rozkymácela až to pár jedinců zkolilo. My jsme se po dvou hodinách zelenání docela aklimatizovali a i následující rozhoupanou noc jsme zmakli v poho. Třetí den se jelo na Satonda Island kvůli slanému jezeru a na Moyo island kvůli sprše ve vodopádu. Sezením na tvrdé palubě jsme strávili tolik času,že už jsme se nemohli dočkat vylodění na pevninu, ale to jsme ještě netušili co nás v nejbližších dnech čeká za masakr.

Žádné komentáře:

Okomentovat