pátek 27. března 2015

SW Camptrip_04 - Albany, Denmark

Den 7. - pláže u Albany

Opouštíme NP, do civilizace to máme pouhých 100km. V Albany automaticky začínáme návštěvou info centra, doplňujeme zásoby chleba, piva a benzínu. Kouknem po městě, zajímavostí je replika první lodi, která přivezla osadníky do WA a moderní budova zábavního centra.


























Na oběd si zajedeme do Frenchman Bay v NP za městem, kde si na BBQ opečeme párky. Do campu to tentokrát máme kousek. Shelly beach v West Cape NP je až na kadibudku (které jsou tady ovšem na vysoké úrovni) normální pláž kde se dá stanovat a zadarmo. Kluci hned vyráží rybařit, vyzkoušet novou umělou návnadu z obchodu, ale štěstí jim nepřeje, takže tuňáka do těstovin nelovíme z oceánu ale z konzervy.













Den 8. - pláže u Denmarku


V 6 ráno nás budí východ slunce, kterým se kocháme rovnou z pelechu. Místní rybáři už mají dávno nahozeno a kluky to tam taky hned táhne. Martin dostal od Němce pravou mrtvou návnadu, takže šance na úspěch se zas zvyšují. V poledne balíme, konzumní zastávka v Denmarku a hurá na největší atrakci v okolí. William Bay NP proslul mega balvanama na pobřeží - Elephant Rocks a přírodním bazénem - Greens Pool, který je ideální na škorchlování. Pod hladinou to ale moc nežilo. ,


Campujeme u Parry beach, kde už je to trochu masňácký, vybavené karavany, rodiny s dětma na dovolené a hodně důchodců. Poprvé se setkáváme s povoleným ohništěm v campu, dříví se dá koupit u správce nebo přivést vlastní. My jsme se po setmění posbírali pár suchých větví za hranicema campu a bylo zle. Místní prudič na nás hned vystartoval, že jsme v rezervaci a z lesa se nic brát nesmí, takže jsme to hodili zpět za plot a k vaření si posvítili svíčkou.




2 komentáře:

  1. hezký fotky ... noční obloha super :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, noční obloha mě baví. Ještě by to chtělo lepší stroj na rychlejší sekvence :-)
      -Martin

      Vymazat