středa 16. prosince 2015

Tentokrát naostro

Nejdřív všechno ven, chytře přeskládat a pak i s kolama a surfem  navíc zase dovnitř. Máme vše, vešli jsme se :-) Poslední noc travíme s Čechama v našem bývalém sharehousu, kam jsme se sami drze pozvali. Snídani si extrémě užíváme a loučíme se s luxusem ála rychlovarná konev a touster.
Slunečné počasí jen podpořilo náš plán na dvoudenní výšlap. Trampy oblíbený Mt Sommers leží 2 hod. jízdy JZ od Chch a vyjímečně se jedná o okružní track s dvěma chatama na přespání. Jelikož my jsme plni energie dorazili do podhůří až později odpoledne, vyškrtla se možnost rozdělit si 15hod. trasu pěkně napůl. Dle rozložení chat jsme zvolili variantu: otestuj své kapacity, tedy první den 3km a druhý ten zbytek.














Pinnacles hut byla první horská chata, kde se nás sešlo více nocležníků, páreček z Belgie a pět horolezců z USA. Vošplouchli jsme se v bystřině a nad teplou večeří sledovali nádhernou vyhlídku. Druhý den to byl docela masakr, pro jistotu jsme nasadili rychlejší tempo a sladký doping. Příroda kolem ale byla naprosto úžasná. Počasí začalo žhnoucím slunkem, pak silným větrem a nakonec spadlo i pár kapek. K našemu překvapení jsme zpět na parkoviště dorazili už ve 4 odpoledne. Večer jsme se konečně,a to doslova na vlastní kůži, seznámili s postrahem Zélandu- sand flies. Tato mrňavá stvoření se vyrojila v hojném počtu a drze si nárokovala každý každý centimetr odhaleného těla. Nepodařilo se nám je vykouřit ani vonnou tyčinkou, ani výfukovými zplodinamy.

Žádné komentáře:

Okomentovat