pondělí 21. prosince 2015

Tekapo and Ohau Lakes


Posouváme se dále na jih, dopoledne nás čeká jen kulturně-přírodní  zajížďka do vnitrozemí, kde se točily scény z Pána prstenů. V rozlehlém údolí se vznešeně tyčila Mt. Sunday (Edoras), 100m vysoká skála , obtékaná z obou stran širokou řekou.  Mělo to tam uplně magicou atmosféru, strašně ale foukalo, tak jsme samotný výšlap vzdali.


První z celé kaskády jezer nás svou nádherně tyrkysovou barvou  přivítalo Lake Tekapo. Přojíždíme zrovna v sezoně, kdy tu kvetou vlčí boby (lupins) a to pak ta souhra barev stojí za to.  Je pozdní odpoledne, takže po návštěvě infocentra míříme rovnou do nejlevnějšího campu v okolí. Za $5 na hlavu nám nabídli pouze suchý záchod  bez jakékoliv tekoucí vody na mytí a tříděný odpad. Ale ta noční obloha byla k nezaplacení, ve dvě ráno jsme se s úžasem kochali tou spoustou hvězd a jasnou mléčnou dráhou.  Ráno jsme se sbalili a odjeli do centra turistické vesničky, kde jsme smontovali naše sportovní parťáky a trochu se povozili v místním lesoparku. 
 Díky silnému větru jsme upustili od původního plánu a autem valili k dalšímu jezeru - Pukaki.  To se může vytahovat stejně krásnou barvou, ale navrch má ještě v pozadí výhled na Mt. Cook.
 Při focení  na vyhlídce jsme podruhé narazili na stejného stopaře, kterého jsme popovezli u Kaikoury.  Angličana Nicka jsme hodili do jeho hostelu v nedalekém městě Twizel, kam jsme stejně mířili. Za to nám nabídl, že si můžeme u něj dát sprchu, což jsme po týdnu sporé hygieny mile přivítali. Následovalo společné vaření večeře v kuchyni hostelu, kde jsme byli záhy, jakožto černí pasažéři, vyhoštěni z celého  areálu.  Ale jako už vykoupaní a vyvonění jsme byli nad věcí.
Vodu jsme nabrali z pítka u veřejných záchodků a vyrazili směr Lake Ohau, kde jsme v pěkném  free campu s úžasnou vyhlídkou zakotvili na dvě noci. Následující den jsme pojali pracovně a dodělali na autě vše potřebné. Já jsem natřela na bílo co se dalo, od lavičky až po zahrádku a Martin upravil podpalubí, aby se tam  věci lépe skládaly.  Jo a také jsme trochu vylepšili design našeho čumáku :-). Až na ty otravné mouchy to byl povedený den.

2 komentáře:

  1. Pozor blížíte se peklu: http://www.osel.cz/8603-vedci-vrtali-do-nebezpecneho-zlomu-a-objevili-peklo-pod-zemi.html

    OdpovědětVymazat