středa 1. října 2014

Už bydlíme a studujeme


Od pondělí bydlíme na půl cesty mezi centrem a pláží. Do školy to máme půl hodky autobusem. Je to jednopodlažní dům, celkem veliký - 6 pokojů, 2 koupelny, obývák, jídelna, kuchyň a velká neudržovaná zahrada s pěkným sezením pod střechou. Teď je tu poloprázdno, 2x China, 1x UK a my. Platíme dohromady 265 dolarů týdně, což je celkem OK. když jsme se sem v pondělí nastěhovali, byli jsme trochu v šoku. Všude bordel, v kuchyni žádné nádobí, náš pokoj bez skříně,... Martin na domácího trochu zatlačil a ten dovalil nějaký nádobí a my jsme zajeli do Kmartu (něco jako Globus) pro zbytek. Úklízíme postupně co se dá. Dnes jsem se vrhla na koupelnu/prádelnu, která byla fakt nechutná a udělala z ní celkem útulné místo. Pokud teda nepočítám sypajícíse omítku a díry ve zdech a podlaze, kde určitě přebývá spoustu malých potvůrek :-)

Škola nám začala v úterý - registrace a  rozřazovací test. Vtipný je, že mě šoupli do lepší skupiny než Martina, jen proto, že odfláknul psaní. Dnes byl první den naostro. Start v  8:30, dopoledne gramatika ve třídách po cca 14 lidech. V mé třídě jsme 2 Češky, Kolumbijka, Němec, Ital a zbytek jsou asiati, kterým teda není moc rozumět. Dvakrát v týdnu máme i odpolední výuku. To jsme rozděleni zase do jiných skupin a zaměřujeme se na konverzaci, poslech, čtení, psaní.

No a práci stále nemáme :-(, začínáme z toho být nervozní, skoro všichni okolo už něco mají, ale někdy je to děsná práce za směšný prachy. Uvidíme, zítra máme školu jen dopoledne, tak pak půjdem zase rozdávat CV.

Dneska tu bylo 31°C, ale my byli zavřený v klimatizovaný škole, tak jsme si to moc neužili, zítra má být 23°C a polojasno. O víkendu chcem vyrazit poprvé na pláž :-). Taky už jsme byli okouknout naše okolí. Tak 2km pod náma je ústí řeky Swan s krásným výhledem a stezkama na běhání a severně od nás je Univerzita Západní Austrálie.

/Monika/

Žádné komentáře:

Okomentovat