čtvrtek 30. října 2014

Brighter days

 Tak po delší odmlce pro vás máme čerstvou nálož novinek z našeho Australského bytí.

Minulý čtvrtek 23.10. jsme se zúčastnili naší první školní party v Mustang Baru. Mustang Bar je umístěn v Northbridge, tedy jak název napovídá v severní části Perthu. Bar je fakt rozlehlý a prostorný, v průběhu večera tam hrála i živá kapela a celková atmosféra byla supr. Na party byla většina studentů a dokonce i pár učitelů. Vstupné $5 zahrnovalo chálku složenou z různých pečených/smažených pochutin, které nám servírky nosily první část večera. Pivo jsme v 7pm koupili třetinku za $3,20 postupně ho však lišáci zdražovali až na úroveň $5,40. Což už bylo za hranou únosnosti, ale naše odhodlání užít si večer bylo silnější než finanční pud sebezáchovy. Před půlnocí jsme již byli v centru a čekali na poslední bus směr Stirling hwy.
Druhý den v pátek proběhla školní BBQ s týmovým kláním mezi jednotlivými třídami. Po desáté jsme se sešli v Kingston Park dali pár hotdogů a pak se rozdělili do týmů dle tříd. Disciplín bylo 8, které trvali každá pár minut a zahrnovaly takové kurizoty jako: "štafetová promenáda v šatech na čas nebo týmový tančení souboj za přerušovaného hudebního doprovodu..". 
Ani jeden tým ve kterém jsme byli se nedostal na vítěznou příčku. Zato jsme si užili příjemné odpoledne, které jsme zakončili procházkou parkem směrem domů kolem ikonického přístavku na lodě Blue Boat Shed.


 Já mám aktuálně dvě práce. Nově mi přibyla výpomoc u Moniky v práci. Tedy číšničina, bar hand... leštění sklenic, rozlévání vína, příprava stolů pro oslavy a jiné události ve funkčních prostorech restaurace. V úterý jsme s Monikou vyleštily většinu sklenic na degustační večeři s ochutnávkou lambruska. 6 chodů a ke každému jiný druh vína pro 120 lidí... docela jsme se zapotili. V kuchyni se děsně plýtvá jídlem a spouta se toho vyhazuje. Proto když je příložitost něco přinesu domů. Včera se mi podařil úlovek téměř plná láhev vína.

Zlepšenou náladu díky pracovním příležitostem nám zhoršil vylízanej číňan co se stará o domácnost(resp. nestará se o nic, jen prudí). Po příchodu z práce kolem 1am jsme si dali sprchu, ale jeho to probudilo přišel si postěžovat a druhý den jsme dostali vyhrožuijící e-mail. Zákaz příchodu do domu po 11pm a dělání hluku po té době. Prý jsme narušili atmosféru v domě a nájemníci byli otrávení z hluku. Vše se prý řešilo ráno na domovní schůzi :-) z následného rozhovoru s ostatními jsme zjistili že nikdo s nikým nemluvil ani ho v noci nic nevyrušilo... Zareagoval jsem těžce diplomatickým e-mail a přeposlal jsem ho i majiteli objektu. 


Žádné komentáře:

Okomentovat