neděle 13. května 2018

Návštěva u sousedů

Je pondělí ráno a místo krtkem do práce jedem Fordem do Seattlu. Verča z Whistleru letí na dva týdny do Čech a my jí vezem na letiště. Bez přestávek je to na dvě a půl hodiny jízdy my však musíme na hranicích na imigrační kde dostáváme povolení ke vstupu do USA. Další zastávka Walmart. Ten americký je o dost lepší než ten Kanadský povídá Verča. Abychom nekazili nákupní horečku kupujeme alespoň kempingové židle za zvýhodněnou cenu. Odpoledne konečně projíždíme předměstím. Město je o dost více kopcovaté než Vancouver. První cíl je Pike market. Je to rozlehlá čtvrť u vody plná různých řemesel a kultury. Od tulipánů přes masové pirozky až po chlazené ryby. Vše na jedné hromadě, přístavní část má dokonce šest pater plných krámků s komiksy, design tretkama a oblečením.



Uprostřed toho všeho je Gum Wall. Jde o uličku se zdmi posetými žvýkačkami. Tradice vznikla kolem roku 93. Od té doby byly zdi třikrát čistěny. Naposledy zde ze zdí sloupli tunu žvýkaček. Tato turistická atrakce se umístila v top5 mikroby zamořené místo.

Nasajeme ducha a vůni místa a míříme hledat pivo a jídlo. Pod mostem míjíme stanové městečko s bezdomovci, které tu lze najít na dost neobvyklých místech.
Nemám štěstí a spolu s mojí neohrabaností se mi daří na molu utopit víčko od foťáku. Aspoň nakonec nacházíme útočiště v podniku s točeným pivem a pivními specialitkami.
Verča ráda nakupuje výhodně a proto si nesmíme nechat ujít další obchod plný výprodejů. Naštěstí jí to brzy letí a ve čtyři jí mávám jak se s plnými kufry škrábe do metra. My na doporučení volíme projížďku mini vláčkem do čtvrti Lower Queen Anne kde se nachází jakýsi technologický park. Za pět babek si užíváme jízdu mezi mrakodrapy dlouhou zhruba 55 vteřin. Životní zážitek je završen průjezdem mezi budovami muzea Pop music. Stojíme pod rozhlednou Space Needle, ikonou Seattlu a zvažujeme investici do cesty na její vrchol. Horentní suma za lístek nás nakonec odradí. Nejvíce se nám nakonec z celého areálu líbí ono muzeum jelikož ho navrhoval Frank O. Gehry.




Ještě zavítáme k vodě kde jsou ocelové skulptury a poté už míříme k autu. Toto rozlehlé město je pěkné avšak by to chtělo místního průvodce abychom ho mohli poznat skutečně ze všech stran.
Po cestě zpět plním nádrž americkým benzínem stejné kvality jako benzínu kanadského avšak o třetinu levnějším.

1 komentář:

  1. https://zpravy.idnes.cz/puma-usa-tragedie-cyklisti-vylet-napadeni-seattle-washington-pus-

    OdpovědětVymazat