pátek 26. prosince 2014

Australian Christmas


Slavit Vánoce v létě je zvláštní. Teplota už se tu pohybuje průměrně kolem třicítky. Svátky jsme pojali netradičně. Na Štědrý den jsme jeli na pláž a dárky s pohoštěním si vzali s sebou.
Večer jsme byli pozvaní ke kamarádům do centra na česko-francouzsko-brazilskou večeři. Protože rybu jsme smažit nechtěli a vepřový maso je drahý, jsme se rozhodli upéci sekanou s bramborovým salátem a jako desert jsme vezli vanilkové rohlíčky a perníčky. Napěchovali jsme batohy a vyrazili na kole do města. Melanie a Gery se pochlubili tradičními francouzskými předkrmy. Rodiče jim poslali balík plný jídla. Servírovali dva druhy výborných kachních paštik s chlebem a zapečenou tresku se sýrem. My jsme nabídli hlavní chod, všem chutnal. Bramborový salát znají jako ruský. Na závěr jsme se cpali čoko dortem a brazilským cukrovím - čokoláda s kondenzovaným mlékem. Na terase jsme pak popíjeli vínečko a užívali si teplý večer. Po půlnoci jsme (značně podnapilí) osedlali naše vintage bikes a vyrazili k domovu.
Na Hod Boží/ Christmas day jsme pracovali v Matildě od 11 do 17 za krásných 50 dolarů na hodinu,ale s naší kocovinou to bylo docela peklo. V děsném vedru jsme se pak doplazili domu, dali si sprchu, jídlo a snažili se naladit na další párty. Naši spolubydlící totiž odjeli na Vánoce někam na farmu, čehož jsme hned využili a pozvali pár lidí k nám domu. Nejdřív to vypadalo, že dorazí jen hrstka přátel a nakonec se tady vystřídalo asi 40 lidí, z toho polovinu jseme viděli poprvé v životě. Protože byl státní svátek a všechny bottle shopy byly zavřený, tak hosté moc drinků nepřinesli, ale naštěstí jsme měly velké zásoby vína z práce. Jako hřeb večera jsme otevřeli slivovici a Becherovku a všichni si šmakovali. 


O půlnoční překvapení se postaral pan domácí, který nečekaně přijel z farmy na  neohlášený mejdan. Naštěstí mu to nevadilo, hned odjížděl na jinou párty ve městě. U nás to pak dostalo rychlý spád, většina šla domů, někdo přespal různě po domě a tvrdé jádro (já, Márty a kolegové z práce) ještě jelo pařit do města na šílenou rave party v jednom warehouse (skladu). No docela vydařený Boží hod.

Dnes je druhý svátek vánoční a my relaxujeme doma. Ráno jsme asi hodinu uklízeli, naštěstí škod moc nebylo. Zítra na svatbu do práce a v pondělí..hola hola škola volá.

                           

Žádné komentáře:

Okomentovat