středa 26. listopadu 2014

61 Williams Rd

Black Swan

                V neděli jsme se rozloučili s naším prvním "houseshare". Je zajímavé kolik věcí člověk nastřádá za dva měsíce. Zabalili jsme si všechno od peřin, nádobí až po sedačku. Rozlouřili jsme se s Číňanama a Angličankou a opustili ten špinavý a neútulný dům. Jacopo, náš nový housemanager, nás vyzvedl ve své služební dovávce a pomohl s odvozem věcí.
Našich pět švestek
Naše nová adresa je:
61 Williams Rd
Nedlands
WA 6009
Australia

Je to jen pár bloků od našeho předchozího bydlení. Bungalov má tři velké obytné pokoje, kuchyň se spíží, koupelnu, přístavek pro nouzové přespání a prádelnu. Na zahradě je garáž plná náhradního vybavení (co kdyby), venkovní wc a velká krytá terasa s krbem. Je to starý a obyčejný dům, ale nám se tu líbí :-).

                        Zatim tu bydlíme v pěti. Jacobo a Anna jsou manželé, Italové a pak je tu jeden Polák, jehož jméno jsme ještě pořádně nepochytili. Jacobo a Polák jsou  AU residenti a taky architekti, žijí tu už přes deset let. Anna ještě studuje a po prázdninách odjíždí dokončit školu. Dům patří nějakému Vietnamci, který to sem jednou za čas přijde skontrolovat. My jsme první tři dny bydleli trochu punkově  v přístavku pro hosty, čekali jsme až se z našeho budoucího pokoje vystěhují dvě holky.
                    Týden začal krásným počasím. V pondělí ráno nás vyzvedla kamoška z práce a jeli jsme na pláž za vlnama. Martin si užíval surfování a já jsem se kromě válení na dece rozhodla vyzkoušet i běhání v písku :-). Večer jsme to rozjeli v centru, po dlouhé době se podařila domluvit společná akce s lidma ze školy. Povečeřeli jsme v japonský restauraci, koupili piva v bottle shopu a šli na privát ke skupině Čechů. S pocitem, že člověk nemusí druhý den vstávat do školy nebo do práce se paří fakt dobře :-). Domu jsme cestovali na těch našich nových veteránech a pohoda.
                V úterý jsme oslavili Martinovy narozeniny. Po vysřízlivění jsme vyrazili na kolech na pláž a sešli se tam s pár Čechama a Brazilcema. Jeden nás pak pozval k němu domu, na BBQ a drink. Kola jsme nechali na nádraží a svezli se autem na jih do Fremantle. No a byl z toho povedený večer, až na to noční cestování na kolech domů.
                Teď tady řádí thunderstorm a my jsme zalezlí v zabydleným pokojíčku a lebedíme si.
Swan river

1 komentář: