středa 6. ledna 2016

Merry Christmas

Sportovní výkon za námy a my frčíme do Dunedinu, 2. největšího města jižního ostrova. První zastávka vede hned do bazénu, jelikož naše týden nemytá a slušně namožená těla už jsou k nesnesení. Díky bohu tu mají sprchy v uzavíratelných kójích, takže nemusím nikoho děsit svým opičím zjevem. Ani jsi nepamatuji, kdy naposledy jsem si tak náruživě užívala plavání a relax ve vodě.
Zastávka číslo dvě se poté odehrává v místní knihovně, čtyři volné zásuvky už se na nás zdálky smějí. Do zavíračky máme času dost na to dobýt si celý náš arzenál a zkouknout nezbytné na netu. V blízkém okolí žádný free camp není, jedem na sever do kopců a večeři si nakonec kuchtíme nad zálivem a s ovcema v sousedství. Je 23.12., jako praví turisti okoukneme památky, muzeum a zajdem na pivko. A jako backpackeři vypereme 14 dní staré prádlo, doplníme vodu i palivo a na závěr berem útokem supermarket, stejně jako většina obyvatel předvánočního Dunedinu.



Valíme na jih, počítáme s kempováním na černo, ale nakonec pokoušíme štěstí v Brightonu, kde jsou 4 parkovací místa pro kemování. Náš van je ale již 5. v pořadí a další ještě přijíždějí, někteří jsou vyhrocení a my jdem spát. Naštěstí se neprobouzíme na Štědrý den s pokutou za stěračem :-). Ostatní auta rano mizí a náš knírač zabírá privilegované místo, pohoda den může začít.
Než se roztrhají mraky, koukáme v pelechu na Tři oříšky a pak se se snídaní a poprvé i s knihama se vyvalíme na trávě. Následuje vyrábění vánočního stromku s doplňující dekorací a balení dárků. Jo a do toho si vyhráváme české koledy, což nás alespoň částečně vrací domů. K obědu čočková polévka a siesta na pláži, ti odvážnější dokonce pokoušejí i místní vlny. No a je čas na přípravu večeře. Bereme to tradičně a děláme salát s rybou, akorát místo kapra Martin porcuje Pink Snapper.


Žádné komentáře:

Okomentovat